Рекламка

пʼятницю, 6 грудня 2013 р.

Бермудський трикутник.

 Я, відношуся до категорії людей, які спираються на науково доведені факти і довіряю своїм очам та розуму. Але скажу чесно, існують дивовижні факти, що змушують переглянути власні погляди на неймовірний світ, який оточує нас.

  Ще з шкільної парти ми чули розповіді про містичні події, які  відбуваються в районі Атлантичного океану, обмеженого лініями від Флориди до Бермудських островів, далі до Пуерто-Ріко і назад до Флориди через Багами. Такий умовний трикутник називають Бермудським в літературі можна ще зустріти назву Диявольський. 
 Бермудський трикутник - це містична зона в якій відбуваються таємничі зникнення морських та повітряних суден. Існує дуже багато гіпотез від незвичайних погодних явищ до викрадення інопланетянами або жителями колишньої цивілізації Атлантиди. Перші згадки про таємничі зникнення суден належать кореспонденту Джонсу з Associated Press в 1950 році. Він назвав цей район "Морем диявола". А от Вінсент Гаддис був автором словосполучення "бермудський трикутник". В 1964 році він написав статтю "Смертоносний бермудський трикутник". Уявіть собі, наприкінці 60-х років не було такої людини, яка б не чула про "бермудський трикутник".
 1974 рік запам'ятається виходом в світ книги Чарльза Берліца "Бермудський трикутник", в якій були зібрані описи різних таємничих зникнень. 
 За сто років в цьому районі зникло приблизно 100 морських та повітряних суден. Були й випадки зникнення всієї команди з корабля, а самі судна ставали кораблями-привидами, також дивували історії миттєвих переміщень в просторі і часі. Цікавим випадком було таємниче зникнення групи з п'яти літаків ВПС США. 5 грудня 1945 року з авіабази Форт-Лодердейл на п-ві Флорида піднялись в повітря 5 літаків "Евенджерів" під командуванням Чарльза Тейлора, вони отримали наказ про навчальний двогодинний політ. Він розпочався рівно 0 14.00,  а  в 15.15 командир сповістив про успішне виконання завдання та повернення на базу. Але невдовзі керівник польоту почув повідомлення від командира: "Виникла критична ситуація здається ми збились з курсу. Зовсім не видно землі". Керівник польоту наказав Тейлору рухатись на захід, але той заперечив: "Ми не знаємо де захід. Все якось не так... Навіть океан виглядає незвичайним".
  Після чого радіозв'язок погіршився. Командир, судячи по його розмові, взагалі не чув бази, хоча на землі переговори льотчиків було чути. Пілоти повідомляли один одному, невірні показання компасів та швидке закінчення запасів палива.
 О 16.00, командування літаками лейтенант Тейлор передає іншому офіцеру, оскільки розумів, що неадекватно сприймає ситуацію. Новий командуючий наказав всім літакам розвернутись на 180 градусів. Радіосигнали стали затухати, очевидно літаки почали віддалятись від берега. База перестала їх чути. Але декілька радистів-любителів прийняли останні слова командира: "Вони схожі на нас... Входимо в білу воду... Ми помираємо".
 Одразу ж на пошуки відправили рятувальну літаючу лотку "Мартин Марінер" з 13 членами екіпажу. Цей літак був оснащений сучасними на той час навігаційними системами. Але невдовзі і він зник разом з екіпажем.
 Існує декілька наукових теорій, які спростовують паронормальні явища.


1. Викиди метану. Періодичні викиди газу здатні утворювати великі бульбашки, або зони з газованою водою, яка має меншу щільність води, що призводить до раптового потоплення судна. Також було доведено, що гідрат метану може "збивати" літаки, так як повітря змішується з газом і щільність теж змінюються, внаслідок літаки падають. Окрім того висока концентрація цього газу може заглушити двигун. Внаслідок дії газу висотомір на літаках працює не точно.


2. Блукаючі хвилі. Існують гіпотези, що причиною гибелі деяких кораблів можуть бути блукаючі хвилі, які досягають висоти 30 метрів, навіть не всі сучасні танкери можуть витримати таких хвиль-убивць.
3. Північно-Атлантична аномалія. Вважається, що це район високої електромагнітної активності, тим самим пояснюють аномальну поведінку електрообладнання та компасів на літаках та суднах.
 У світі багато неймовірного але скажу одне, можливо "хтось" дуже ретельно ховає свої таємниці, а нам залишає малесенькі загадки, які обов'язково треба розгадати...

Немає коментарів:

Дописати коментар