Рекламка

середу, 4 грудня 2013 р.

Марс - квиток в один кінець!

 Марс... Від цього слова в нашій уяві з`являються образи червоної планети, яка з покон віків тривожила душі завжди цікавих людей. Планета, про яку складено багато легенд та переказів. Вона завжди притягувала до себе увагу, адже дуже схожа і водночас протилежна нашій.

 Марс - четверта планета сонячної системи, названа на честь Марса давньоримського бога війни. Іноді її називають "червоною планетою" через червонуватий колір поверхні, спричинений наявністю оксиду заліза. Це планета земного типу з розрідженою атмосферою, але вдвічі менша від Землі.
 Перші розрахунки космічної подорожі до Марсу запропонував керівництву  Михайло Бурдаєв через 12 років після польоту Юрія Гагаріна.
 Нещодавно Journal of Cosmology опублікував статтю про подорож на марсіанський Олімп. Квиток буде коштувати саму високу ціну - життя. Головна суть в тому, що вивчати Марс можна тільки шляхом колонізації, тобто поселитись на ній назавжди. Вчені вважають, що технічно ми готові це зробити вже зараз, але першу повноцінну експедицію планують на  2030 рік. Полетіти в одну сторону не важко, а от щоб вернутись назад, необхідно подвійний запас палива, або ж чекати коли доставить його інший транспортний корабель, а ще краще, виготовити його самостійно з ресурсів планети. Тому експерти в цьому питані радять брати квиток в один кінець.



 Тривожить не технічна можливість і дороговизна проекту в 500 млрд. дол. а дуже сильна радіація яка випромінюється Сонцем. Дорога туди буде тривати 250 діб і атмосфера на Марсі настільки розріджена, що не захищає від сонячного випромінювання. Розрахунки показують, що надійний захист марсіанського екіпажу зробить дуже масивний і тяжкий космічний корабель, тобто подвійний запас палива буде просто непідйомний. Вихід з ситуації -  побудувати атомний двигун, (розробки таких двигунів ведуться ще з 1950-х рр) який буде економічніший. Тоді одразу за екіпажем можна відправляти транспортний корабель з усім необхідним, в тому числі, запасами палива.
 Висновок такий, набрати команду із добровольців, які готові полетіти на Марс і померти там, передавши на Землю важливу інформацію для підготовки наступних експедицій!

Немає коментарів:

Дописати коментар