Рекламка

вівторок, 19 листопада 2013 р.

Вінницький фонтан - чудеса сучасної інженерії!

  Вінниця - сучасне комфортне та європейське місто! За останні 13 років перлина Поділля змінилась до невпізнання,  сучасною візитівкою міста став плавучий світло-музичний фонтан Roshen. Він збудований в руслі річки Південний Буг і вважається найбільшим в Європі та єдиним в світі з конструкцією зануренням на зиму під воду. За оцінками експертів він входить до десятки найкращих, найдорожчих і видовищних фонтанів світу.
  Пропоную Вам ТОП четвірку фонтанів Світу:


І місце
 Фонтан Дубай (ОАЕ), або ще його називають Бурдж-Халіфа, розміщений в штучному озері
площею більше 12 га біля хмарочоса Бурдж-Халіфа (найвища будівля в світі) висотою 828 м. Його довжина становить 275 м а висота струменів води досягає 150 м. Фонтан Дубай піднімає в повітря 85 тонн води в секунду. Промені від підсвічування фонтану можна бачити з відстані 35 км. Відкрито в 2010 році.






ІІ місце
Танцювальний фонтан Белладжіо в Лас-Вегасі (США), розташований на штучному водоймищі  довжиною 307 м. 1175 струменів води танцюючи здіймаються у висоту на 
80 м.  Підсвічюють фонтан 4500 світло-індикаторів. Відкрито в 1998 році.






                             
ІІІ місце
Магічний фонтан Монжуіка розташований на пагорбі Монжуік в Барселоні (Іспанія). Більше 3000 робітників працювало над створенням фонтану в футуристичному стилі у вигляді еліпсу. 3620 форсунок забезпечує подачу струменів води в ритм різних музичних композицій. Фонтан було відкрито в 1929 р. Перед олімпіадою в 1992 р. було зроблено реконструкцію.






IV місце
Плавучий світло-музичний фонтан Roshen збудований за кошти (37 млн. грн.) благодійного фонду Петра Порошенка. Єдиний у світі фонтан який має "зимуючу технологію", що дозволяє опустити конструкцію під лід. Довжина становить 97 м, висота центрального струменю 63 м, розліт води становить 140 м. Водотонажність плаваючої конструкції 170 т.  Побудований в 2011 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар